Bant Kantarı Kalibrasyonu
Bant kantarlarının kalibrasyon ayar ve uygulaması zannedildiği kadar zahmetli bir iş değildir. Kurulumu doğru ve uzman servis tarafından bir defa mahsus montajı tamamlandıktan sonra, terazi ve dengeye alınan sistem kalibrasyon safhasına geçilir. Bant kantarı genel olarak;
1- Sıfır Kalibrasyonu
Malzeme geçişi yok iken yapılan kalibrasyondur.
2- Yük Kalibrasyonu
Malzeme geçişi yapılarak yapılan yüklü kalibrasyondur.
Bant Kantar Doğrulama Testleri
Malzeme geçişi.Bant kantarları hareketl, tartım sistemleri olduklarından sıklıkla doğrulama gerektiren sistemlerdir. Zamanla bant üzerinden geçen malın debi, nem , ısı gibi şartlar değiştiğinden tartım verileri de değişebilmektedir. Bunun için hareketli tartım sistemleri sıkılıkla doğruluk testlerinin yapılası gerekmektedir.Buna etkken sadece malzemenin ve havanın etken olduğu şartlarn yanında, taşıyıcı bandın deforme olması, kauçuk bandın sağlam yapısını kaybetmesi, oluşan yıtılmalar veya yapılan yanlış ekler, değişen tambur çapı, değişimi yapılan rulolar, gibi etkenlerdir. Doğrulama testleri 3 şekilde yapılmaktadır.
A-Gerçek Malzeme Testi ile Kontrol
En sağlıklı doğrulama testidir. Sahada ki bütün fiziki şartlar dahilinde, bant kantarının ölçümünü yaptığı değer ile başka bir tartı aletinden değer alınarak yapılan kıyaslamadır. Örneğin ; Bant kantarından geçen değer 22.000kg. Geçirdiğimiz malzemeyi bandın sonundan bir kamyona yükleyerek, tır kantarından aldığımız değer ile kıyaslamadır. Tır Kantarı okunan değer: 22.050kg. Sistemimiz sağlıklı çalışmaktadır. Gerçek malzeme ile kontrolü sağlamak için , ya geçen malzeme miktarını başka bir tartı aletinde tartma imkanımız olacak yada tarttığımız bir ürünü kendi bant kantarımızdan geçirerek değer okuma imkanımız olması gerekmektedir. Bu kontrol ve doğrulama şekli en sağlıklı olandır.
B-Zincir Testi ile Kontrol
Gerçek malzeme geçişi yapılamayan ya da geçen malzemenin doğrulanması için tartılamadığı durumlarda bu yola başvurulur. Toplam ağırlığı bilinen uzunca bir zincirin (birim kg/m si hesaplanarak) bantta taşınması ile yapılır.
B-Ağırlık Testi ile Kontrol
Gerçek malzeme geçişi yapılamayan ya da geçen malzemenin doğrulanması için tartılamadığı durumlarda bu yola başvurulur. Toplam ağırlığı bilinen bir kütlenin belirli bir süre boyunca toplam kontrolü yapılarak kalibrasyon kontrolü yapılır.
Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler Hizmet Alanları
Firmanın sunmuş olduğu hizmet alanları müşteriler tarafından
oldukça ilgi görmektedir. Özellikle de bant kantarı sektörde en çok
ihtiyaç duyulan hizmet alanları içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda Tuna
Tartı ve Elektronik Sistemler hizmet alanları doğrultusunda geniş bir
kategoriye yayılmaktadır. Çeşitli referanslara sahip olan firma şimdiye kadar
iş birliği yaptığı şirketler ile kaliteli işlere imza atmıştır. Bu alanda
profesyonel bir şekilde kendini geliştirmeye de devam etmektedir.
Sektörün tüm ihtiyaçlarını ve açıklarını ürünleri ve
hizmetleriyle başarıyla karşılamaktadır. Dilerseniz firmanın tüm hizmet
alanlarını online web adresi üzerinden inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda ürün
kategorileri kapsamında da çeşitlilik ve kalitesini herkese göstermektedir.
Firmanın hizmetlerinden yararlanmak için çalışanlarla irtibata geçmeniz
yeterlidir. Böylece en uygun fiyatlandırmalar üzerinden güvenilir hizmet
alabilirsiniz.
